Всичко за смартфон

Смартфони се появиха значително по-скоро на пазара за IT, но това никак не ограничи популярността им. Дори обратното, те така завладяха ежедневието и живота ни, че дори в голяма степен замениха обикновените телефони. Разлика в двата класа не спра да се покачва. Днес всяка възрастова група използва смартфони, за да прави повече неща. С тях лесно и практично общува в социалните мрежи, прави плащания, разглежда промоции, снима, играе игри и се забавлява, намира многообразието в свободното време с глобалната мрежа. Изборът на смартфон не е лека задача и трябва да бъде съобразен с редица неща. Според това как се използва смартфона, дали ще е за работа, забавления, игри, чат, сърфиране и според това, какъв бюджет ще бъде заложен за покупката му.

Според специалистите в избора на смартфони трябва да се обърне внимание и на някои минимални изисквания, а те от своя страна трябва да бъдат свързани с:

Големината на екрана – тук професионалистите съветват това да е минимум 250 ррi или около 320 ppi, за да има по-голяма възможност за разделяне на визуализациите на екрана от човешкото око.

Много популярни смартфони са Full HD-екраните, които доминират при по-висок клас.

Внимание трябва да се обръща и на оперативна памет, а тя най-често е до 2GB. Може да се избира и такава от 1 GB, но в по-малкия размер на операционна памет самите приложения ще трябва да са по-малко. Специалистите препоръчват 16 GB памет, с карта. Това от своя страна дава възможност за множество опции като сваляне на музика, снимки, филми, документи и т.н. Добре е да се знае, обаче, че не всеки смартфон позволява такава опция. Взема се под внимание още процесор, скорост, камера и т.н. с всички техни характеристики.